Pošaljite upit

  Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA koja djeluje u okviru Akademije cjeloživotnog učenja eMPIRICA je dio velike i uspješne porodice od 10.000 Cisco akademija u 165 zemalja širom svijeta.

  Cisco Networking Academy je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava sticanje fundamentalnih ICT vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja kompjuterskim mrežama, kao i sticanje drugih vještina potrebnih za razvoj karijere, kao što su rješavanje problema, timski rad i kritičko razmišljanje. Program je ustanovljen 1997. godine, jedinstven je u cijelom svijetu, i godišnje ga pohađa 900.000 polaznika.

  Akademija omogućava pristup on-line kursevima, interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja praktičnih vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

  Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

  Cisco akademija VS eMPIRICA nudi sljedeće programe:

  • CCNA(Cisco Certified Network Associate) – osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija:
   • Cisco Certified Network Associate program Routing & Switching– kao dio CCNA Exploration programa, polaznici usvajaju tehničke vještine koje su potrebne za dobivanje stručnog zvanja iz područja mrežnog rada kao i za uspjeh u brojnim zanimanjima vezanima uz mrežni rad kao što su mrežni tehničar, mrežni administrator ili mrežni inženjer. Ovaj program odvija se u zahtjevnijim, opsežnim, teoretskim i praktičnim uslovima, sličnim praksama u visokoškolskim obrazovnim institucijama. Od polaznika programa CCNA Exploration očekuju se napredne vještine rada na računaru i dobro poznavanje engleskog jezika.
   • CCNA Security – nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području sigurnosti računarskih mreža. Program će  pripremiti polaznike za dizajniranje, implementiranje i potporu sigurnosti umreženih uređaja.
   • Fast CCNA Bundle  ( CCNA R&S + Security) – ubrazni kurs za polaznike koji su završili CA po starom programu ili imaju dovoljna predznanja iz oblasti računarskih mreža
  • IT Essentials – osnovni nastavni program koji polaznike uvodi u svijet osobnih računara i Windows operativnog sistema.

  Cisco akademija VS eMPIRICA trenutno vrši upis na CCNA program Routing & Switching, CCNA Security i Fast CCNA Bundle.

   Opširnije o programu CCNA Routing and Switching pogledajte OVDJE a više detalja o CCNA Security nađite OVDJE

  Developed by AAnicic