Pošaljite upit

  Sophos

  Sophos

  Proizvodi za IT sigurnost postali su jednako složeni kao i mreže koje pokušavaju osigurati. Kompanija Sophos sa svojim proizvodima ima idealno rješenje za sve izazove, koje rješavaju jasnoćom i pouzdanošću, imajući na umu da je jednostavna sigurnost – najbolja sigurnost!

  Sophos je fokusiran na pružanje najbolje IT sigurnost i zaštite podataka za preduzeća. Sophos je svoje prve proizvode za enkripciju i antivirusnu proizvodnju proizveo još 1980-ih. Danas, njihovi proizvodi štite preko 100 000 preduzeća i 100 miliona korisnika, u više od 150 zemalja.

  IT profesionalci i sigurnosni stručnjaci biraju Sophos jer nude jedinstveni prijedlog – “Potpuna sigurnost – bez složenosti!”.

  Sophos proizvodi su nosioci mnogih nagrada za zaštitu organizacija, počevši od zaštite mrežnog prolaza, servera i krajnjih računara, sve do podataka u Cloud-u i osobnih mobilnih uređaja korisnika.

  Sophos proizvode podržavaju naše globalne mreže stručnjaka SophosLabs koji prate prijetnje, napade i zakonite aplikacije 24/7/365 i spajaju se uživo s Vašim poslovanjem putem naše usluge “aktivne zaštite”.

  Sophos priča

  Sophos je kompanija koja je počela proizvoditi antivirusne i enkripcijske proizvode prije gotovo 30 godina. Danas, njihovi proizvodi štite preko 100 miliona korisnika, u više od 150 zemalja i 100 000 preduzeća kao što su Pixar, Under Armour, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis i Toshiba.

  Vremenom IT mreže postaju sve kompleksnije, ali Sophos je fokusiran na održavanje jednostavne i pouzdane IT sigurnosti. Sophos zna da pravilna sigurnosna strategija mora uključivati mreže, servere i uređaje kojima se lako upravlja kroz oblak.

  [expand title=”Sophos Intercept X Endpoint“]
  – Koristi sveobuhvatni detaljni pristu zaštiti krajnjih tački, ne oslanjajući se samo na jednu primarnu sigurnostu tehniku u cilju blokiranja sigurnosnih prijetnji poput ransomware, malware i sl. Koristeći kombinaciju vodeći tradicionalnih i modernih (next-gen) tehnika, Intercept X vrši detekciju malware softvera i otkriva odgovor krajnjih tački. Moderni napadi nisu fokusirani isključivo na korisničke računare i laptope, samim time Intercept X istu tehnologiju za zaštitu pruža i za korisničke mobilne telefone.[/expand]

  [expand title=”XG Firewall” ]– Pruža neviđenu vidljivost Vašoj mreži, korisnicima i aplikacijama direktno iz novog kontrolnog centra. Također se obogaćuje izvještavanjem putem okvira i mogućnošću dodavanja Sophos iView za centralizovano izvještavanje kroz više zaštitnih zidova.
  -Blokira sve nepoznate prijetnje sa sveobuhvatnim paketom napredne zaštite, uključujući IPS, ATP, Sandboxing, Dual AV, Web i aplikacijsku kontrolu, anti-phishing i sl.
  -Automatski reaguje na incidente momentalnim prepoznavanjem i izolovanjem zaraženih Sistema dok ih ne “očisti”.
  -Izlaže skrivene rizike na Vašoj mreži uključujući nepoznate aplikacije, korisnike najvišeg rizika, napredne prijetnje, sumnjive korisnike, payload…
  -Sophos XG firewall pruža neviđenu vidljivost Vašoj mreži, korisnicima i aplikacijama direktno iz potpuno novog kontrolnog centra.
  [/expand]

  [expand title=”Managed Threat Response“]
  – Ostale usluge upravljanja otkrivanjem i reagovanjem Vas samo obavještavaju o napada ili sumnjivim radnjama. Tada je na Vama da reagujete na napad. Sa Sophost MTR-om Vašu organizaciju podržava elitni tim lovaca na prijetnje i stručnjaka za odgovor koji poduzima ciljane akcije u Vaše ime kako bi neutralizirao i najsofisticiranije prijetnje.
  [/expand]

  [expand title=”Cloud Optix“]
  – Pruža kontinuiranu analizu i vidljivost organizacije koje trebaju otkriti, reagovati i spriječiti nedostatke u sigurnosti i usklađenosti zbog kojih su izloženi. To omogućava jedinstven prikaz sigurnosnog držanja u klasterima Kubernetesa, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform i okruženja kao Infrastructure-as-Code.
  [/expand]

  [expand title=”Sophos Central“]
  – Omogućuje upravljanje nagrađivanom platformom Synchronized Security. Napredni napadi su koordiniraniji nego ikada prije. Uz Sophos Central je i Vaša odbrana!
  Revolucionarni Heartbeat osigurava da Vaša zaštita krajnjih odredišta i firewall međusobno razgovaraju. To je jednostavna i efikasna ideja koja znači da ćete dobiti najbolju zaštitu od naprednih prijetnji i potrošiti manje vremena odgovarajući na incidente.
  [/expand]

  [expand title=”Sophos Email“]
  – Pravljen na osnovu iste tehnologije kao i Intercept X, Sophos Email sandboxing je neuronska mreža koja duboko uči i sposobna je blokirati zero-day malware i neželjene aplikacije. Sophos Email koristi analizu ponašanja kako bi se zaustavili nepoznati napadački program i napadi pri pokretanju Sistema. Zaštita URL-a sa klikom provjerava reputaciju email linkova – blokirajući prikrivene i odgođene napade koje druga sigurnost emaila može propustiti.  Pomoću Sophos Emaila blokirano je lažno predstavljanje i krajnji korisnik je zaštićen u potpunosti od napada.
  [/expand]

  [expand title=”Sophos UTM“]
  – Omogućava prevenciju prijetnji na neusporediv nivo. Vještačka inteligencija ugrađena u Sophos Sandstorm je neuronska mreža dubokog učenja i napredni oblik mašinskog učenja, koji otkriva i poznati i nepoznati malware bez oslanjanja na potpise. Sandstorm pruža potpuno novi nivo ransomware-a i ciljane zaštite, vidljivosti i analize napada. Može brzo i tačno prepoznati prijetnje prije nego što uđu u Vašu mrežu.
  [/expand]

  [expand title=”Intercept X For Servers“]
  – Intercept X za servere pruža vrhunsku zaštitu sa najboljim ocjenama od strane svjetskih stručnjaka u industriji. Kombinuje karakteristike specifične za server kako bi se stvorilo sveobuhvatno i detaljno rješenje. Uz Intercept X za servere zaustavljate nepoznate prijetnje, niste podložni prijetnjama za otkupninu uređaja, niste podložni tehnikama eksploatacije i u potpunosti ste zaštićeni od napada hakera.
  [/expand]

  [expand title=”Secure Web Gateway“]
  – Osigurajte Vašem poslovanju maksimum u kontroli, uvidu i web sigurnosti. Secure Web Gateway predstavlja efikasnu web zaštitu koja je pristupačna i jednostavna, i ne usporava korisnike. Nova Sophos Sandstorm proširuje konvencionalnu sigurnost kako bi poboljšala zaštitu od ransomware-a i ciljanih napada. Sandstorm nadopunjuje Sophos Web Appliance za brzo i precizno otkrivanje, blokiranje I reagovanje na nastale prijetnje koristeći moćnu tehnologiju.[/expand]

  [expand title=”Sophos Wireless“]
  – Kombinuje snagu Sophos Central platforme i jedinstvenu Security Heartbeat funkcionalnost. Nadgleda i djeluje na stanje povezanih krajnjih tački i mobilnih klijenata kako bi umanjio rizik za Vaše pouzdane Wi-Fi mreže.[/expand]

  [expand title=”Sophos Mobile“]
  – Pruža sigurnost za mobilne korisnike. Idealno je rješenje za kompanije koje žele potrošiti manje vremena i napora za upravljanje i zaštitu mobilnih uređaja. Sophos Mobile je Enterprise Mobility Management (EMM) rješenje koje također štiti korporativne podatke na osobnim i poslovnim uređajima, bez upada u korisnikovu privatnost.[/expand]

  [expand title=”Phishing prijetnje“]
  – Phishing napadi su pokazali rekordan rast posljednjih godina, a kvalitetan program za odbranu od takvih napada je sastavni dio svake detaljne strategije odbrane. Sophos Phish Threat edukuje i testira svoje krajnje korisnike automatskim simulacijama napada, kvalitetnom edukacijom o sigurnosti i djelotvornim mjerama izvještavanja. Phish Threat Vam pruža fleksibilnost i prilagodbu koja Vam je potrebna kako bi se omogućila kultura pozitivne svijesti o sigurnosti.[/expand]

  [expand title=”Sophos SafeGuard Encryption“]
  – Šifrira sadržaj čim je stvoren. Sinhronizovana enkripcija proaktivno štiti Vaše podatke neprekidno provjeravajući korisnikov, aplikacijski kao i sigurnosni integritet uređaja prije nego što omogući pristup šifriranim podacima. Postoje dva načina enkripcije – potpuna enkripcija diska i enkripcija datoteka. Potpuna enkripcija diska omogućava centralno upravljanje i potpuno šifriranje diska pomoću Windows BitLocker i Mac FileVault, koristeći tehnologiju ugrađenu u operativne sisteme. Šifriranje datoteka pojedinačno znači da će te datoteke ostati šifrirane čak i kada se prebace na USB stick, Cloud i sl.[/expand]

  Developed by AAnicic