Pošaljite upit

  Korisni savjeti za rad od kuće

  Procom d.o.o Tuzla / Novosti  / Korisni savjeti za rad od kuće

  Korisni savjeti za rad od kuće

  Sve veći broj osoba posao radi iz udobnosti vlastitog doma. Svjesni trenutne situacija u svijetu i velike opasnosti od širenja koronavirusa, iz dana u dan raste broj poslodavaca koji omogućavaju rad od kuće svojim uposlenicima, ukoliko im priroda posla to dozvoljava. Iako je rad od kuće mnogima oduvijek bila želja, odrađivanje smjene od 8h u okruženju u kojem nismo navikli to raditi, nekima može stvarati probleme. Posebno kada je riječ o efikasnosti i produktivnosti.

  Donosimo Vam nekoliko savjeta kako biti što produktivniji u radu od kuće.

  • Efikasan rad od kuće ostvarite izolacijom

  Za efikasan rad od kuće najvažnije je stvoriti dobru radnu atmosferu. Kauč, dnevni boravak i upaljen TV na prvu djeluje zabavno, međutim, svi ti vanjski čimbenici djeluju negativno na našu produktivnost. Ključno za stvaranje dobre radne atmosfere jeste radni stol, koji će služiti isključivo za rad, te što manji broj distrakcija oko nas kao što su aparat za kafu, knjige, kauč, krevet i sl.

  • Budite na raspolaganju cijelo vrijeme dok radite od kuće

  Podloga za efikasan rad od kuće su digitalni alati koji omogućuju uposlenicima da budu dostupni tokom cijelog radnog vremena. Budite savjesni i ažurni i odgovarajte blagovremeno na e-mail i telefonske pozive.

  • U radu od kuće poštujte pravila

  Ako životni prostor dijelite sa drugim ljudima, važno je da postavite jasna pravila kako biste mogli raditi nesmetano. Rad od kuće podrazumijeva obavljanje svakodnevnih zadataka kao da ste u kancelariji. Najavite vašim ukućanima par dana prije da ćete raditi od kuće kako biste osigurali mirnu i produktivnu radnu atmosferu.

  • Kućni dress code

  Način na koji se oblačite, pored toga što utiče na to kako vas drugi doživljavaju, utiče i na to kako se vi sami osjećate. Ne morate nužno šetati u odijelu po kući, ali ukoliko se obučete u prigodnu i udobnu odjeću, to će imati veliki uticaj na vašu produktivnost.

  • Uživajte u poslu neovisno o tome odakle ga obavljate

  Možete se pridržavati svakog savjeta o tome kako raditi od kuće ili iz kafića, restorana i sl. međutim najvažnije je uživati u onome što radite. Ukoliko vašem poslu pristupate maksimalno motivisano, osjećat ćete se dobro i ispunjeno. S druge strane, ukoliko vas posao ne ispunjava i ne možete pronaći motivaciju za rad, razmislite odgovara li vaše radno mjesto vašim zahtjevima i željama. Možda je vrijeme za promjenu.

  • Pijte dovoljno tekućine

  Pozitivne strane vode su višestruke. Uvijek imajte flašu vode pri ruci jer ćete tada manje žuditi za hranom, te će fokus ostati na poslu. Mentalno naprezanje je naporno, ali ako pijete puno vode, bit ćete odmorniji i moći ćete upravljati s mnogo više zadataka.

  • Preispitajte se kako ste doprinijeli firmi radom od kuće

  Na kraju radnog dana od kuće važno je identifikovati kako ste doprinijeli i koliku ste vrijednost dodali firmi radom od kuće. To će vam pomoći da se osjećate ispunjenije i da dobijeme potrebnu motivaciju za daljim radom.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Developed by AAnicic